Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του, τόνισε πως για τον μήνα Ιανουάριο, το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών, που ξεπερνά το 70%, δεν επέλεξε κανένα τιμολόγιο ρεύματος, οπότε πέρασε αυτόματα στο πράσινο.

«Για τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών, πάνω από το 70%, έχει περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου» τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το 42% περίπου των νοικοκυριών θα έχει επιδότηση. Πρόκειται για τους πολύτεκνους, αυτούς με τα κοινωνικά τιμολόγια αλλά και αυτούς οι οποίοι λαμβάνουν την επιδότηση θέρμανσης.

Πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι για όλες αυτές τις κατηγορίες, για τον Ιανουάριο, οι τιμές θα είναι σε προ κρίσης επίπεδα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «για να έχουμε καλές τιμές τον Ιανουάριο συνέβαλαν τρεις παράγοντες: η πτώση των τιμών αερίου διεθνώς, ο ήπιος χειμώνας και ο ανταγωνισμός».

Κληθείς να κάνει προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί η ενεργειακή αγορά αυτόν χειμώνα, ο υπουργός απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι οι ενεργειακές αγορές επηρεάζονται και από τη γεωπολιτική.