Για το φορολογικό νομοσχέδιο, τα τιμολόγια ρεύματος, και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 .

«Εμείς ακολουθούμε πάντα το δίκαιο της θάλασσας αλλά μόνο για μία διαφορά μπορούμε να πάμε με την Τουρκία στο δικαστήριο της Χάγης και αυτό είναι η διαφορά για τον διαχωρισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» ενώ επεσήμανε πως «καμία υποχώρηση δεν θα υπάρξει σε ζητήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα».

Το πράσινο τιμολόγιο είναι αυτό που συμφέρει περισσότερο

Αναφορικά με τα τιμολόγια ρεύματος ο κ. Μαρινάκης είπε πως «το μπλε, το κίτρινο και το πορτοκαλί υπήρχαν ήδη. Εμείς γκρουπάραμε 30 διαφορετικά είδη σε 3 και απλοποιήσαμε την διαδικασία».

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως «το πράσινο τιμολόγιο είναι αυτό που συμφέρει περισσότερο τον καταναλωτή, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνει τις τιμές κάθε μήνα και αν βρει χαμηλότερη τιμή να αλλάξει πάροχο, χωρίς πέναλτι» ενώ πρόσθεσε πως «εναλλακτική είναι το μπλε τιμολόγιο στο οποίο ο καταναλωτής αν θέλει κάνει μία σύμβαση για 1 ή 2 χρόνια και έπειτα το ξαναβλέπει εκ νέου».

Για το φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και τα μαχητά τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε «είχαμε πει ότι σεβόμαστε την διαβούλευση, χωρίς να απομακρυνθούμε από τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να έχει εισόδημα μικρότερο από τους υπάλληλους του. Είχαμε πει ότι δεν μπορεί να υπάρχει οριζόντιο μέτρο. Ξεκινάμε από μια παραδοχή που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του κράτους: το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό. Σε αυτό το ποσοστό είναι και οι νέοι, είναι και όσοι δουλεύουν με μπλοκάκι, είναι οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία και εξαιρούνται ή είναι άλλοι που λένε ότι ενώ έχω εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, έχω εισόδημα από άλλες πηγές, πχ από ενοίκια ή έχει μεγάλο εισόδημα ο σύζυγος μου και έτσι επιβιώνουμε».

«Είναι μειοψηφικές οι κραυγές όσων προσπαθούν να κάνουν επαναστατική γυμναστική διά των κινητοποιήσεων. Είναι ουτοπική η σύγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου με τον νόμο Κατρούγκαλου», απάντησε ο κ. Μαρινάκης, σχολιάζοντας αντιδράσεις κλάδων, όπως των δικηγόρων.