Για 2η συνεχόμενη χρονιά,  ο όμιλος Mytilineos, συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Emerging Markets, με μέγιστη βαθμολογία (100/100) σε 34 κατηγορίες που αξιολογήθηκε.

Ό όμιλος βρίσκεται στο κορυφαίο 6% παγκοσμίως των εταιρειών με τις καλύτερες ESG επιδόσεις στον κλάδο. Αξιοσημείωτο είναι, ότι πρόκειται για τη μόνη εταιρεία που συμμετέχει με έδρα την Ελλάδα.

H ανακοίνωση της Mytilineos

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) συνεχίζει να καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις και κατορθώνει να συμπεριληφθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Emerging Markets (“DJSI”) (με ημέρα εισαγωγής τη 18η Δεκεμβρίου 2023).

Η ένταξη στον DJSI βασίζεται στην Παγκόσμια Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας της S&P Global, στην οποία η MYTILINEOS κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις καλύτερες ESG επιδόσεις στον κλάδο της. Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως συνέχεια της βελτίωσης που κατέγραψε στην έως τώρα επίδοσή της, καλύπτοντας απόλυτα τις αυστηρές προϋποθέσεις των δεικτών βιωσιμότητας Dow Jones.

Συγκεκριμένα, η MYTILINEOS κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία (100/100) σε 34 επιμέρους κατηγορίες που αξιολογήθηκε συμπεριλαμβανομένων:

  • των αέριων εκπομπών (πεδίου 1,2,&3),
  • της διαχείρισης νερού,
  • της διαχείρισης των οικονομικών κινδύνων από την Κλιματική Αλλαγή,
  • της πολιτικής και των προγραμμάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία,
  • της δέσμευσής της για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
  • της ανεξαρτησίας του Διοικητικού της Συμβουλίου κ.α. mytilineos.com

Τι είπε ο Δημήτριος Παπαδόπουλος

Με αυτές τις επιδόσεις, εδραιώνει τη θέση της ως σημείο αναφοράς στην κατηγορία των Emerging Markets, μαζί με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως η Enel και η Hindalco. Όπως τόνισε ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και Executive Director, Corporate Governance & Sustainable Development, «ο DJSI είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την εξέλιξή μας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και είμαστε υπερήφανοι που η πρόοδος των προσπάθειών μας αντικατοπτρίζεται στην ετήσια αξιολόγηση της S&P Global, με τη διατήρηση της θέσης μας στον Δείκτη για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι έπρεπε να διαχειριστούμε την εκτεταμένη αναθεώρηση των απαιτήσεων της αξιολόγησης του S&P, καθώς και την πρόκληση να παραμείνουμε στον δείκτη, αντιμετωπίζοντας τον αυξημένο διεθνή ανταγωνισμό. Επιπλέον, αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη της συνέπειας που δείχνουμε στην επίτευξη της οικονομικής και επιχειρηματικής μας ανάπτυξης παράλληλα με τη δέσμευσή μας στην Περιβαλλοντική και Κοινωνική υπευθυνότητα. Δεν βρισκόμαστε σε καμία περίπτωση στο τέλος αυτού του ταξιδιού και θα συνεχίσουμε το έργο μας για την περαιτέρω ενσωμάτωση πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας».

H ένταξη της MYTILINEOS στον DJSI Emerging Markets για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έρχεται να προστεθεί σε δύο άλλες εξίσου σημαντικές διακρίσεις της Εταιρείας κατά το τρέχον έτος:

1) Την ένταξή της, για 1η φορά, στην κατηγορία των εταιρειών LEADERS, στον κλάδο της, επιτυγχάνοντας εξαιρετική ESG επίδοση “AA”, στον δείκτη MSCI ESG Ratings.

2) Την κατάταξή της, επίσης για 1η φορά, στο κορυφαίο 10% των εταιρειών του ενεργειακού τομέα με τον χαμηλότερο ESG κίνδυνο, σύμφωνα με την αυστηρή αξιολόγηση ESG του οργανισμού Sustainalytics.

Στον δείκτη DJSI Emerging Markets, θα συμμετέχουν 107 εταιρείες από όλο τον κόσμο, με τη MYTILINEOS να είναι η μόνη εταιρεία που συμμετέχει, με έδρα την Ελλάδα.