Δύο πρόσωπα που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στην επικαιρότητα και στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα των 100 ισχυρότερων Αράβων επιχειρηματιών που δημοσίευσε το περιοδικό Gulf Business. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Dr Σουλτάν Αχμέντ Αλ Τζαμπέρ διευθύνων σύμβουλος της ADNOC, της κρατικής εταιρείας πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πρόεδρος του ενεργειακού κολοσσού Masdar.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mubadala Investment Company Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, ο οποίος διαχειρίζεται μια επενδυτική αυτοκρατορία 267 δισ. ευρώ με παγκόσμιο αποτύπωμα και έδρα, επίσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τόσο η Masdar, όσο και η Mubadala έχουν επενδύσει ήδη στην Ελλάδα, ενώ εμφανίζονται έτοιμες να διευρύνουν σημαντικά το αποτύπωμά τους, ειδικά στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τους ισχυρότερους Άραβες επιχειρηματίες για το 2024 βρίσκεται ο Γιασίρ Αλ Ρουμαγιάν (Yasir Al-Rumayyan), ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου (PIF) της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρος του πετρελαϊκού κολοσσού Aramco. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τον Σεϊχη Αχμέντ Μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Emirates Group και τον Σάαντ Σερίντα Αλ Καάμπι (Saad Sherida Al-Kaabi), πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της QatarEnergy.