Έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα 1,5 δισ. ευρώ είπε ο Νικόλαος Λογοθέτης, Αντιπρόεδρος του Libra Group μιλώντας στο συνέδριο «Fifth New York – Eastern Mediterranean Business Summit Expanding corridors of stability, investment and trade» που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε ο κ. Λογοθετίδης ο όμιλος Libra επενδύει στις ΑΠΕ στην Ελλάδα από το 2012 όταν η αγορά ήταν στα σπάργανα και ήταν μεγάλου ρίσκου και μεγάλων αποδόσεων. Σήμερα, σημείωσε η αγορά ΑΠΕ είναι πλέον μια ώριμη αγορά μεσαίου ρίσκου και μεσαίων αποδόσεων.

Μιλώντας για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, σημείωσε ότι έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν πάντα ελκυστική, όπως οι άνθρωποι, η θέση της, η γεωπολιτική της σημασία. Η μεγάλη οικονομική κρίση που πέρασε και ταλαιπώρησε την οικονομία της χώρας είναι πλέον παρελθόν και πλέον η στροφή της χώρας προς την ανάπτυξη είναι έντονη τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό για τους επενδυτές να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην απονομή δικαιοσύνης και στη διευθέτηση αντιπαραθέσεων.

Ο όμιλος Libra είναι σε συζητήσεις με ένα από τα 20 μεγαλύτερα γκρουπ παγκοσμίως, για να συμφωνήσουν την από κοινού δραστηριότητα στην Ελλάδα, τόνισε, λέγοντας ότι τώρα επικρατεί μια μανία των επενδυτών απ’ όλο τον κόσμο να έρθουν στην Ελλάδα. Επίσης είπε ότι τα ξενοδοχεία Aria θα επεκταθούν και εκτός Ελλάδας, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα φέρει στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά ελικόπτερα για μετακινήσεις μέχρι 5 άτομα και μέχρι 500 χλμ. για τουριστικούς σκοπούς.

Ο κ. Λογοθέτης εξέφρασε ευρύτερα την εκτίμηση ότι θα πρέπει να αναμένονται εισροές κεφαλαίων στην Ελλάδα από ξένους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν τη χώρα ως προπύργιο σταθερότητας και από γεωπολιτική άποψη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη δημιουργία θεσμών οι οποίοι διευκολύνουν τις ξένες επενδύσεις και χαρακτήρισε μεγάλο προτέρημα της Ελλάδας το δημοφιλές brand name της, που έχει άλλωστε άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της φιλοξενίας: «ποιος δεν θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα;».