Η Mitsubishi HC Capital, με έδρα την Ιαπωνία, απέκτησε το 20% της δανέζικης εταιρείας ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας European Energy έναντι 700 εκατ. ευρώ (744,5 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με το power-technology.com.

Η Mitsubishi HC Capital αγόρασε 72,38 εκατομμύρια νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 δανέζικης κορώνας (0,13 ευρώ) η κάθε μία. Απέκτησε επίσης επιπλέον 2,8 εκατομμύρια μετοχές από τους τρεις βασικούς μετόχους της European Energy.

Η Mitsubishi HC Capital πραγματοποίησε τη στρατηγική επένδυση μέσω της δανέζικης θυγατρικής της MHC Energy Europe. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi HC Capital Keiro Tamate θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της European Energy.

Η συναλλαγή ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2024. Η Mitsubishi HC Capital είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της European Energy.

Η European Energy δραστηριοποιείται σε 28 χώρες, με 3GW ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έναν αγωγό που υπερβαίνει τα 60GW, κυρίως στην Ευρώπη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στις τεχνολογίες power-to-X, παράγοντας πράσινες ενεργειακές λύσεις όπως η ηλεκτρονική μεθανόλη και το πράσινο υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές.