Στην τελική ευθεία είναι η ετοιμασία του επιχειρησιακού σχεδίου για τις επενδύσεις στην ελληνική αγορά από την Principia, την εταιρεία που προέκυψε από την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset Management.

Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος, Αριστοτέλης Χαντάβας, κατά την παρουσίαση του νέου λογότυπου και της νέας εταιρικής ταυτότητας της εταιρείας, το business plan είναι αυτή την περίοδο υπό διαμόρφωση και ανάλογα με την ωρίμανση των έργων θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Έχουμε μεγάλη φιλοδοξία να προχωρήσουμε το επενδυτικό μας πλάνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χαντάβας είπε ότι η εταιρεία είναι σε επαφή με ενδιαφερόμενους off takers για τη σύναψη διμερών συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs). O επικεφαλής της Principia ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία.

Για το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Χαντάβας είπε ότι «αυτή τη στιγμή» δεν υπάρχει κάποια απόφαση για την παρουσία της εταιρείας πέρα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο σημείωσε ότι η αγορά προμήθειας είναι μια «δυναμική αγορά» και εφόσον αλλάξει κάτι, θα γίνει η σχετική ενημέρωση.

Τέλος, ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι στο χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη έργων δεν υπάρχουν υπεράκτια αιολικά πάρκα, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά σε συζήτηση στο εσωτερικό της εταιρείας.