Το συνολικό πακέτο αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας Shell, Ουαέλ Σάουαν, το 2023 ήταν 7,9 εκατομμύρια λίρες (10,11 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένου ενός ετήσιου μπόνους 2,7 εκατομμυρίων λιρών, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεσή της την Πέμπτη (14/03/2024), σύμφωνα με το Reuters.

Ο Σάουαν διορίστηκε στην κορυφαία θέση της Shell στις αρχές του 2023, αντικαθιστώντας τον Μπεν βαν Μπέρντεν ο οποίος έλαβε συνολική αμοιβή 9,7 εκατομμυρίων λιρών το 2022.

Τα κέρδη της Shell μειώθηκαν κατά 30% στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε τον περασμένο μήνα, σημαδεύτηκαν από τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους των χημικών προϊόντων και της διύλισης και τις χαμηλότερες πωλήσεις καυσίμων λόγω της υποτονικής παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Σαουάν διορίστηκε με μισθό 1,4 εκατ. λιρών, ένα μισθολογικό στοιχείο που συνήθως ξεπερνιέται από πρόσθετες πληρωμές που σχετίζονται με την απόδοση.

Την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια BP δήλωσε ότι επέστρεψε 1,8 εκατομμύρια λίρες από το πακέτο αποδοχών του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Bernard Looney για το 2023, μετά την απόλυσή του στις 13 Δεκεμβρίου, επειδή δεν αποκάλυψε σχέσεις με υπαλλήλους στο παρελθόν.

Οι μετοχές της Shell έχουν αυξηθεί σχεδόν 9%, κατά το τελευταίο κλείσιμο, από τότε που ο Σαουάν ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.