Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Schneider Electric επένδυσε σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης της ENGIE North America στο Τέξας μέσω συμφωνίας μεταφοράς φορολογικών πιστώσεων (TCTA).

Η Schneider Electric δεν διευκρίνισε σε ποια από τα έργα της ENGIE θα επενδύσει, σημείωσε όμως ότι τα έργα θα κατασκευαστούν και θα τεθούν σε λειτουργία φέτος και θα αποτελέσουν μέρος των σχεδίων της εταιρείας να καλύψει το 100% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τα έργα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2024 και θα επιτρέψουν στη Schneider Electric να πλησιάσει τον στόχο της για 100% ανανεώσιμη ενέργεια στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αναφέρει η εταρεία.

Η συμφωνία μεταξύ της ENGIE, ηγέτη στη μετάβαση στην καθαρή μηδενική ενέργεια και της Schneider είναι από τις πρώτες αυτής της κλίμακας που εκμεταλλεύονται τις νέες διατάξεις μεταφοράς φορολογικών πιστώσεων του νόμου περί μείωσης του πληθωρισμού (IRA), οι οποίες θα βοηθήσουν τις εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους τους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η Schneider Electric έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλες τις δραστηριότητές μας έως το 2030. Αυτή η νέα συμφωνία για ηλιακή ενέργεια συν αποθήκευση για τις ΗΠΑ και τον Καναδά με την ENGIE, έναν κορυφαίο φορέα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο Aamir Paul, πρόεδρος των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική. «Η IRA ανοίγει την πόρτα για καινοτόμα έργα μέσω της ρήτρας μεταβίβασής της και διευρύνει το φάσμα των οντοτήτων που μπορούν να επωφεληθούν από τις φορολογικές πιστώσεις για την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τον άνθρακα. Η Schneider Electric είναι ηγέτης στην αειφορία, την αποδοτικότητα και την ενεργειακή μετάβαση και είμαστε υπερήφανοι που «δείχνουμε τον δρόμο» με αυτή τη μεταφορά φορολογικών πιστώσεων».