Η Iberdrola συνεχίζει τη δέσμευσή της για την απαλλαγή του πλανήτη από τον άνθρακα. Η εταιρεία θα παρέχει καθαρή ενέργεια σε μακροπρόθεσμη βάση μέσω ενός PPA (μακροπρόθεσμο συμβόλαιο ανανεώσιμης ενέργειας) στις υπεραγορές Tosano, η οποία διαθέτει σήμερα πάνω από 19 υπεραγορές και σχεδόν 4.000 υπαλλήλους.

Η PPA (Power Purchase Agreement) προβλέπει την παροχή ενέργειας για 10 χρόνια μέσω των φωτοβολταϊκών σταθμών της Iberdrola, σύμφωνα με το Reve.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Iberdrola να προμηθεύει την Tosano με μέρος της παραγωγής του δικού της φωτοβολταϊκού συστήματος για μια εκτιμώμενη ετήσια κατανάλωση 20 GWh. Αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής ανεξαρτησίας της εταιρείας και θα επιταχύνει την πορεία της προς την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Μια ξεκάθαρη επιλογή που προβάλλει την Tosano στο μέλλον, προωθώντας τους στόχους της απαλλαγής από τον άνθρακα και της βιωσιμότητας σε όλη τη βορειοανατολική περιοχή – περιοχές στις οποίες είναι παρούσα με τα καταστήματά της – χάρη στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 6.000 τόνους ετησίως. Χάρη στη συμφωνία που υπογράφηκε, τα σούπερ μάρκετ Tosano θα τροφοδοτούνται με πράσινη ενέργεια από τη Βερόνα έως τη Βιτσέντζα, από την Μπρέσια έως τη Βενετία και από το Ούντινε έως τη Φεράρα.

Η Iberdrola θα έχει δυναμικότητα 400 MW στην Ιταλία μέχρι το 2025

Με τα εγκαίνια της δεύτερης λειτουργικής μονάδας της και την ολοκλήρωση 4 μονάδων που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται υπό κατασκευή, η Iberdrola θα έχει λειτουργική δυναμικότητα 400 MW στην Ιταλία μέχρι το 2025.

Ο Andrea Tosano, πρόεδρος της Supermercati Tosano, δήλωσε: «Το μεσοπρόθεσμο ενεργειακό σχέδιο της Supermercati Tosano προβλέπει τη συνέχιση με πεποίθηση της πορείας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αυξάνοντας την εγκατεστημένη ισχύ, ώστε να αυξάνεται συνεχώς το μερίδιο της αυτοπαραγωγής στη συνολική κατανάλωση καθαρής ενέργειας».

«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι εταιρείες αρχίζουν να κατανοούν τη σημασία της προμήθειας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Μια σημαντική επιλογή όχι μόνο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αλλά και για την ίδια την εταιρεία», σχολίασε ο Lorenzo Costantini, Country Manager της Iberdrola Clienti Italia. «Οι συμφωνίες PPA εκτός εγκαταστάσεων, όπως αυτή που υπεγράφη πρόσφατα με την Tosano, μας επιτρέπουν να σταθεροποιήσουμε την τιμή της ενέργειας μακροπρόθεσμα και από ανανεώσιμες πηγές, εξαλείφοντας τη μεταβλητότητα που συνεπάγεται η χρήση ορυκτών καυσίμων που συνδέονται με τον ενεργειακό εφοδιασμό».

Η Iberdrola διαθέτει πλούσια εμπειρία στον τομέα των PPAs και διαχειρίζεται μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε αγορές, από χερσαία αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και η Αυστραλία.

Πάνω από μια δεκαετία πριν, ο όμιλος άρχισε να αναπτύσσει αυτό το είδος συμφωνίας και σήμερα η Iberdrola κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη των ΜΠΣ στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Pexapark.

Η Iberdrola έχει πουλήσει το 90% της ενέργειάς της και σχεδιάζει να την παράγει μεταξύ 2023 και 2025, κυρίως μέσω ΜΠΣ- γεγονός που παρέχει στην εταιρεία ορατότητα και βιώσιμη ενέργεια μακροπρόθεσμα.