Ο Όμιλος Motor Oil, στο πλαίσιο του «Φροντίζω» για τον Αθλητισμό, γίνεται χορηγός των δύο Ελλήνων πρωταθλητών της κολύμβησης, Απόστολου Χρήστου και Δημήτρη Μάρκου.

Με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες αθλητών ενόψει της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ο Όμιλος Motor Oil υποστηρίζει του Απόστολο Χρήστου και Δημήτρη Μάρκο.

Ο Απόστολος γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1996 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του τα τελευταία 20 έτη, καθώς από την ηλικία των 7 ετών αθλείται σε καθημερινή βάση. Από την ηλικία των 15 ετών είναι πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος των αποστολών των Εθνικών ομάδων σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, τόσο σε επίπεδο Νέων (μέχρι το 2014) όσο και σε επίπεδο ανδρών, μέχρι και σήμερα. Το καλοκαίρι του 2023 κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, ενώ κατέλαβε δύο 5ες θέσεις, τις υψηλότερες μέχρι τώρα στην καριέρα του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέλος, ο Απόστολος είναι 30 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος σε επίπεδο ανδρών, ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που έπιασε το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

O Δημήτρης γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2001 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Είναι φοιτητής του τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2023, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Κ23) στο Δουβλίνο αλλά και την 3η θέση στα 400 μέτρα ελεύθερο. Το ίδιο έτος, κατέκτησε την 2η θέση στα 800 μέτρα , την 4η θέση στα 400 μέτρα και την 4η θέση τα 200 μέτρα ελεύθερο στο Παγκόσμιο Κύπελο Αθήνας 2023. Το 2022, κατέκτησε την 1η θέση στα 400 μέτρα ελεύθερο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία, ενώ έχει συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020. Τέλος, έχει κατακτήσει πανελλήνια ρεκόρ σε ελεύθερα ανδρών και εφήβων, έχει κλείσει θέση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, το 2024, ενώ άγγιξε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Πρωταθλητής Κολύμβησης Απόστολος Χρήστου ©ΔΤ

Πρωταθλητής Κολύμβησης Απόστολος Χρήστου ©ΔΤ

 

Ο Όμιλος Motor Oil, προκειται να υποστηρίξει ανθρώπους που λειτουργούν ως πρότυπα για τον Αθλητισμό και εμπνέουν τις μελλοντικές γενιές να αγωνίζονται για διαρκή εξέλιξη.