Η ομοβροντία ιδρύσεων νέων εταιρειών και παράλληλα η συμμετοχή στελεχών του ΑΔΜΗΕ σε νέα διοικητικά συμβούλια σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στην αγορά καθώς έρχονται και νέες θυγατρικές / συγγενείς επιχειρήσεις! Όπως, φαίνεται η ίδρυση νέων εταιρειών δεν θα σταματήσει στη «Σαουδαραβική Ελληνική Ηλεκτρική Διασύνδεση» που συστάθηκε προχθές με στόχο τη διασύνδεση με Σαουδική Αραβία! Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας είναι ο Μανούσος Μανουσάκης, τη θέση του προέδρου κατέχει ο Alsaadi Walleed και μέλη είναι οι Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Προκόπης Μαυρωνάς και Almuhaiza Abdulaziz.

Στα τέλη Νοεμβρίου είχε ιδρυθεί η Great Sea Interconnector, με επταμελές διοικητικό συμβούλιο, που αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Μανούσος Μανουσάκης, αναπληρωτής πρόεδρος ο Γιάννης Μάργαρης και μέλη η Ελένη Ζαρίκου, ο Νίκος Φρυδάς, ο Γιάννης Βρεττός, ο Θεόδωρος Τσακίρης και η Liu Yin από τη State Grid (μετόχου με 24% και συνδιαχειριστή του ΑΔΜΗΕ).

Με τους σημερινούς ρυθμούς ίδρυσης νέων εταιρειών αναμένεται σύντομα η σύσταση της επιχείρησης που θα προωθεί τη διασύνδεση με Γερμανία, το (τελευταίο) μεγάλο όνειρο της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ. Αλλά και της νέας εταιρείας που θα προχωρήσει την ηλεκτρική διασύνδεση με Αίγυπτο. Μιλάμε για πολλά Δ.Σ.