Η NextEra Energy, ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμης ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street την Πέμπτη, χάρη στη δύναμη των ρυθμιζόμενων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, επωφελήθηκε από τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου , οι οποίες μειώθηκαν περίπου 14% στο τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο, λόγω της άφθονης αποθήκευσης και ενός χειμώνα ηπιότερου του αναμενόμενου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα 6,87 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 5,698 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τους αναλυτές της LSEG.

Η Florida Power & Light, η ρυθμιζόμενη επιχείρηση κοινής ωφέλειας της NextEra, αύξησε τον μέσο αριθμό των πελατών της κατά σχεδόν 81.000 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022, παρά το γεγονός ότι είχε 1,8% χαμηλότερες λιανικές πωλήσεις την ίδια περίοδο λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, η μονάδα καθαρής ενέργειας της, NextEra Energy Resources, ανακοίνωσε πτώση σε ετήσια βάση στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 18 σεντς έναντι 20 σεντς το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω των υψηλότερων εξόδων επιτοκίου.

Το 2023 η καλύτερη χρονιά για την NextEra σε επίπεδο εκκινήσεων

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, John Ketchum, η μονάδα πρόσθεσε συνολικά 9.000 MW νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών στο ανεκτέλεστο ενεργητικό της το 2023 – την καλύτερη χρονιά που είχε ποτέ σε επίπεδο εκκινήσεων.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο περίπου 0,7% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση. Σε προσαρμοσμένη βάση, κέρδισε 52 σεντς ανά μετοχή στο αναφερόμενο τρίμηνο, έναντι εκτίμησης 49 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η NextEra, με έδρα το Juno Beach της Φλόριντα, διατήρησε τις προοπτικές της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το 2024 στα 3,23-3,43 δολάρια που είχε προβλέψει στο τρίτο τρίμηνο.