Η νοτιοκορεατική εταιρεία LG Chem Ltd ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 820 εκατ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής υλικών καθόδου μπαταριών στην αμερικανική πολιτεία Τενεσί. Γεγονός που ενισχύει την παροχή μπαταριών ιόντων λιθίου.

Πέρυσι, η νοτιοκορεατική εταιρεία παραγωγής πετροχημικών ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027 για την κατασκευή εργοστασίου καθόδων μπαταρίας στο Τενεσί, καθώς αυξάνει το πλάνο της για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Σημειώνεται ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν αποκτήσει σημαντική σημασία στον παγκόσμιο ενεργειακό μετασχηματισμό, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και της ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο. Στον πυρήνα αυτών των μπαταριών βρίσκεται η κάθοδος, η οποία αποτελείται κυρίως από οξείδια μετάλλων. Αυτό το βασικό συστατικό επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της μπαταρίας, την ενεργειακή πυκνότητα και τη συνολική αποδοτικότητα. Οι καινοτομίες στην κατασκευή της καθόδου αποτελούν κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση της απόδοσης και της βιωσιμότητας των μπαταριών.