Την πώλησή της διερευνά η Endeavor Energy Partners που θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξία του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη Permian στις ΗΠΑ, μεταξύ 25 και 30 δισ. δολαρίων, με το εύρος, ωστόσο, των πιθανών αγοραστών να είναι περιορισμένο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, o ιδιοκτήτης Autry C. Stephens ζήτησε από τους τραπεζίτες της JPMorgan Chase να προετοιμαστούν για να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης της Endeavor το πρώτο τρίμηνο του 2024, προειδοποιώντας ωστόσο ότι καμία συναλλαγή δεν είναι σίγουρη, ενώ ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι διαβουλεύσεις είναι εμπιστευτικές.

Ο Stephens έχει εξετάσει προσφορές από «μνηστήρες» για την Endeavor και στο παρελθόν, μεταξύ άλλων και το 2018. Τώρα θέλει να διευθετήσει το μέλλον της εταιρείας όσο είναι ακόμα εν ζωή, παρά να την αφήσει μετά θάνατον στην τύχη άλλων, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι δραστηριότητες της Endeavor εκτείνονται σε 350.000 καθαρά στρέμματα (1.416 τετραγωνικά χιλιόμετρα) στο τμήμα Midland της λεκάνης Permian, που εκτείνεται μεταξύ του Δυτικού Τέξας και του ανατολικού Νέου Μεξικού.

Endeavor: Λίγοι οι «μνηστήρες», ελκυστικές οι παροχές της

Το εύρος των πιθανών αγοραστών με «βαθιά τσέπη» για την αγορά μιας εταιρείας του μεγέθους της Endeavor είναι περιορισμένο. Ωστόσο, το κύμα ενοποίησης που πλήττει τον κλάδο, καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να ενισχύσουν την κλίμακα και να κλειδώσουν τις καλύτερες εκτάσεις, δείχνει ότι αυτοί οι λίγοι θα δείξουν ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι η Endeavor παρήγαγε 331.000 βαρέλια πετρελαίου το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με τη Fitch Ratings. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι η Endeavor θα έχει περίπου 1 δισ. δολάρια ελεύθερων ταμειακών ροών το 2024.