Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, έγινε η παραλαβή των δύο νέων απορριμματοφόρων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων από τον Δήμο Μαλεβιζίου, Κρήτης. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), Ζαχαρίας Καλογεράκης.

«Ξεκινά μια νέα εποχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Μαλεβίζι καθώς τα δύο νέα απορριμματοφόρα θα συλλέγουν οργανικά απόβλητα. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μία αναλυτική ενημέρωση στους πολίτες αλλά και στους επιχειρηματίες προκειμένου να ξεκινήσει η συλλογή των οργανικών αποβλήτων καθώς στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στους Πέρα Γαλήνους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη διαρκή στήριξη του στην περιοχή μας, τον ΕΣΔΑΚ και τον πρόεδρό του Ζαχαρία Καλογεράκη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μανόλη Βίστη και τους προκατόχους του Γιώργο Ρεράκη και Μιχάλη Αλμπαντάκη, που εργάστηκαν για να φτάσουμε εδώ και φυσικά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για την καθημερινή μάχη που δίνουν» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την παραλαβή των δύο απορριμματοφόρων και του εξοπλισμού για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο η Κρήτη να καταστεί μία περιφέρεια πρότυπο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ συνεχάρη τον Δήμο Μαλεβιζίου για την έγκαιρη υλοποίηση του σχεδιασμού για την έναρξη της συλλογής των οργανικών αποβλήτων.

Εκτός από τα δύο απορριμματοφόρα έγινε επίσης η προμήθεια 200 καφέ κάδων για οργανικά απόβλητα και 200 οικιακών κομποστοποιητών. Η χρηματοδότηση προήλθε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης με 427.000 ευρώ.

Κατά την παραλαβή των νέων απορριμματοφόρων και των κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων έγινε ενημέρωση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου για την κομποστοποίηση αλλά και τον διαχωρισμό των οργανικών αποβλήτων από περιβαλλοντολόγο του ΕΣΔΑΚ.

Κατά την παραλαβή, το παρών έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Λευτέρης Καλλέργης, οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Μανόλης Βίστης, Βαγγέλης Παρασύρης, ‘Αρης Σαλούστρος, Μαρίνα Βογιατζή, Φάνης Κοκκινάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δαίδαλος ΑΕ Κώστας Φασουλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας.