Η Tesla θα ανακαλέσει 1,62 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα, για να προβεί σε ενημέρωση του λογισμικού τους, γνωστοποίησαν την Παρασκευή (5/1) οι κινεζικές αρχές,

Η συγκεκριμένη κίνηση, στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Tesla, ακολουθεί δύο παρόμοιες ενέργειες που έγιναν τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Η Tesla θα προχωρήσει στην εξ αποστάσεως αναβάθμιση του λογισμικού στα συγκεκριμένα οχήματα που ανακαλούνται από την κινεζική αγορά. Η ανάκληση αφορά τόσο τα εισαγόμενα όσο και αυτά που βγαίνουν από τις εγχώριες γραμμές παραγωγής. Όπως μετέδωσε το Reuters, η ενημέρωση του λογισμικού γίνεται για την αποφυγή κακής χρήσης της λειτουργίας Autosteer.

Στις ΗΠΑ η Tesla ξεκίνησε να ανακαλεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot, μετά από ανησυχίες για την ασφάλεια που επικαλέστηκε η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή της χώρας. Παράλληλα, ανακάλεσε λίγο περισσότερα από 120.000 οχήματα Model S και Model X λόγω του κινδύνου να ξεκλειδώσουν οι πόρτες και να ανοίξουν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης.