Ο παραγωγός φυσικού αερίου Chesapeake Energy Corp έχασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Τρίτη, καθώς οι επίμονα χαμηλές τιμές φυσικού αερίου επιβάρυναν τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Οι τιμές του φυσικού αερίου είχαν μειωθεί κατά 20,4% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς τα υψηλά αποθέματα σε συνδυασμό με την ισχνή ζήτηση είχαν ως αποτέλεσμα παραγωγοί όπως η Chesapeake να περιορίσουν την παραγωγή φυσικού αερίου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να ρίξει μια επιπλέον εξέδρα στο Marcellus γύρω στα μέσα του έτους.

Η Chesapeake Energy δήλωσε ότι αναμένει συνολική παραγωγή φυσικού αερίου για το δεύτερο τρίμηνο μεταξύ 2.620 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών ισοδύναμου φυσικού αερίου ανά ημέρα (mmcfepd) και 2.720 mmcfepd, η οποία είναι χαμηλότερη από τα 3.653 mmcfepd που αναφέρθηκαν στο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία με έδρα την Οκλαχόμα εκτελεί επίσης το σχέδιο που είχε γνωστοποιήσει προηγουμένως για την καθυστέρηση της θέσης σε λειτουργία ολοκληρωμένων γεωτρήσεων για παραγωγή, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη αδύναμη δυναμική της αγοράς. Πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την παραγωγική ικανότητα αυτών των γεωτρήσεων όταν διορθωθούν οι ανισορροπίες προσφοράς και ζήτησης.

Η Chesapeake Energy είχε ενωθεί με τις ομοειδείς της APA Corp και EQT Corp για να περιορίσει τις δαπάνες και την παραγωγή φυσικού αερίου φέτος και δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι βλέπει την αγορά να έχει «υπερπροσφορά».

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ήταν 56 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 60 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Chesapeake, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου εν αναμονή της εξαγοράς της Southwestern Energy, ανέφερε τριμηνιαία καθαρή παραγωγή 3,20 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών ισοδύναμου ανά ημέρα (bcfepd), χρησιμοποιώντας κατά μέσο όρο εννέα εξέδρες.