Η Ørsted υπέγραψε συμφωνία για την πώληση της γαλλικής επιχείρησής της για αιολική ενέργεια και ενέργεια από φωτοβολταϊκά, Ostwind France, στην ENGIE. Αυτό περιλαμβάνει την OSTWIND International S.A.S., την OSTWIND Engineering S.A. και τις θυγατρικές τους. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με το REVE.

Ο Κίεραν Γουάιτ, ανώτερο στέλεχος της Ørsted, εξηγεί ότι αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζεται με το ενημερωμένο επιχειρηματικό τους πλάνο. Η Ørsted δίνει προτεραιότητα στις αγορές όπου βλέπει το μεγαλύτερο δυναμικό ανάπτυξης για χερσαία αιολική και ηλιακή ενέργεια. Κατά συνέπεια, θα επικεντρωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Ο Γουάιτ τονίζει τη σημασία της εύρεσης ενός ισχυρού νέου ιδιοκτήτη για την Ostwind France στην ENGIE.

Η Ostwind France, με ιστορία άνω των 20 ετών, διαθέτει επιτυχημένη πορεία στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διαχειρίζεται 54 MW ισχύος και έχει επιπλέον 24 MW αιολικών έργων υπό κατασκευή. Το χαρτοφυλάκιό τους με μελλοντικά έργα συνεχίζει να επεκτείνεται.

Η Δέσμευση της Ørsted στην Χερσαία Αιολική Ενέργεια της Γερμανίας

Η Ørsted απέκτησε την Ostwind France το 2022 ως μέρος μιας μεγαλύτερης εξαγοράς πλατφόρμας Γερμανίας και Γαλλίας. Το γερμανικό τμήμα έχει πλήρως ενσωματωθεί και παραμένει βασικός πυλώνας για τις ευρωπαϊκές επενδύσεις της Ørsted σε χερσαία αιολική ενέργεια. Έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην έγκριση έργων και αναπτύσσουν ενεργά ένα χαρτοφυλάκιο έργων αιολικής ενέργειας και φωτοβολταϊκών στη Γερμανία.

Η Ørsted Αποχωρεί από την Γαλλική Αγορά

Με την πώληση της Ostwind France, η Ørsted δεν θα διαθέτει πλέον δραστηριότητες σε αιολική ενέργεια και ενέργεια από φωτοβολταϊκά στη Γαλλία.