Η κινεζική εταιρεία παραγωγής αντιστροφέων και μπαταριών Sungrow ανέφερε ετήσια έσοδα περίπου 10,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 79,47% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά κέρδη της που αποδίδονται στους μετόχους των εισηγμένων εταιρειών έφτασαν τα 1,33 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 162,69% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η Sungrow πίστωσε την αύξηση του περιθωρίου κέρδους της σε παράγοντες όπως η επέκταση της πριμοδότησης της μάρκας, η καινοτομία των προϊόντων, τα αποτελέσματα κλίμακας και οι μειώσεις του κόστους μεταφοράς και των συναλλαγματικών κερδών.

Οι κύριες δραστηριότητες της Sungrow παράγουν φωτοβολταϊκούς μετατροπείς, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και επενδύσεις και ανάπτυξη νέων μορφών ενέργειας. Αυτοί οι τομείς αντιπροσωπεύουν το 38,27%, το 25,64% και το 34,23% των συνολικών εσόδων, αντίστοιχα. Περίπου 5,48 δισ. δολάρια των εσόδων της Sungrow το 2023 προέρχονται από εγχώριες δραστηριότητες στην Κίνα, αποτελώντας το 54% του συνόλου.

Η Sungrow κατέγραψε σημαντική αύξηση στις αποστολές βασικών προϊόντων το 2023. Οι αποστολές φωτοβολταϊκών αντιστροφέων έφτασαν τα 130 GW. Η εταιρεία κατέκτησε επίσης ηγετική θέση μεταξύ των κινεζικών επιχειρήσεων, αποστέλλοντας 10,5 GWh συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε όλο τον κόσμο.