Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ENHOL παρήγγειλε 51 MW για το αιολικό πάρκο Cascante, το οποίο θα βρίσκεται στη Ναβάρα της Ισπανίας. Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση οκτώ ανεμογεννητριών V162-6,2 MW που παραδίδονται σε λειτουργία ισχύος 6,4 MW, καθώς και 20ετές συμβόλαιο συντήρησης Active Output Maintenance (AOM) 5000.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ENHOL, τον μακροχρόνιο πελάτη μας, για την εμπιστοσύνη του στην τελευταία τεχνολογία της Vestas. Είμαστε επίσης ευτυχείς που βλέπουμε πώς η πλατφόρμα μας EnVentus κερδίζει έδαφος στην Ισπανία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τελευταία και πιο ισχυρή πλατφόρμα μας θα συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση της Ισπανίας τα επόμενα χρόνια», λέει ο Agustín Sánchez Tembleque, Διευθυντής Πωλήσεων της Vestas για τη Μεσόγειο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το  Reve, η παράδοση της τουρμπίνας αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ενώ η θέση σε λειτουργία προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το αιολικό πάρκο θα αποτρέψει την εκπομπή 23.000 τόνων CO2 ετησίως στην ατμόσφαιρα. Αυτό ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 15.500 ευρωπαϊκών επιβατικών αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε χρόνο.

Η Vestas έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 5,2 GW αιολικής ενέργειας σε περισσότερα από 140 αιολικά πάρκα στην Ισπανία από την εγκατάσταση της πρώτης ανεμογεννήτριας το 1991.