Η RWE Offshore Wind έγινε μέλος του Offshore Coalition for Energy and Nature (OCEaN). Ο συνασπισμός περίπου 30 οργανώσεων – ΜΚΟ, φορέων της αιολικής βιομηχανίας και διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς – είναι ένα φόρουμ ανταλλαγής πληροφοριών και συζητήσεων που προσφέρει στα μέλη του μοναδικές ευκαιρίες να μάθουν από την εμπειρία του άλλου, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αξιολογήσουν τις ερευνητικές ανάγκες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα την προώθηση υγιών θαλάσσιων οικοσυστημάτων, σύμφωνα με το Reve.

Η RWE στοχεύει να τοποθετηθεί ως παγκόσμιος ηγέτης γνώσης για τη βιοποικιλότητα και να επιτύχει καθαρή θετική επίπτωση στα θαλάσσια είδη και ενδιαιτήματα για τα νέα υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία από το 2030.

O Sven Utermöhlen, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Offshore Wind, δήλωσε: «Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει δύο περιβαλλοντικές κρίσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες: η απώλεια της βιοποικιλότητας και η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα η ίδια η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις πιέσεις στα φυσικά μας συστήματα και τη βιοποικιλότητα. Για να αντιμετωπιστούν αυτά μαζί, η επιτάχυνση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι υψίστης σημασίας – αλλά με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης που συνεπάγεται η διασφάλιση μιας αποτελεσματικής ισορροπίας. Και γνωρίζουμε ότι η υγιής συνύπαρξη της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και της φύσης απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες, όπως η έμφαση στη σημασία της διενέργειας Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ανά τοποθεσία για τη διασφάλιση μιας περιβαλλοντικά ορθής επέκτασης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, χαίρομαι πολύ που η RWE έγινε πλήρες μέλος του Συνασπισμού για την Ενέργεια και τη Φύση στις Υπεράκτιες Αιολικές Περιοχές. Πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία για την RWE, τόσο για να συνεισφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας όσο και για να μάθουμε από τους άλλους, ανοίγοντας τον καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός, μαζί».