Η Δανέζικη Υπηρεσία Ενέργειας ενέκρινε την έκθεση σκοπιμότητας για το υπεράκτιο αιολικό έργο 165MW Lillebaelt Syd. Η έγκριση επιτρέπει στην European Energy που έχει αναλάβει να αναπτύξει το έργο, να προχωρήσει στα επόμενα βήματα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης για άδεια κατασκευής, σύμφωνα με το  renews.biz.

Το Lillebaelt Syd περιλαμβάνει την εγκατάσταση 10 έως 23 υπεράκτιων ανεμογεννητριών σε μια συνολική περιοχή μελέτης σκοπιμότητας 32 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Με την έγκριση, η Δανέζικη Υπηρεσία Ενέργειας αξιολόγησε ότι η έκθεση σκοπιμότητας πληροί τις απαιτήσεις του νόμου περί περιβαλλοντικής αξιολόγησης ως προς το περιεχόμενο.

Η Δανέζικη Υπηρεσία Ενέργειας δεν θα λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το αν μπορεί να χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης για το έργο έως ότου διεξαχθεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αίτηση του κατασκευαστή για άδεια εγκατάστασης.

Εάν ο κύριος του έργου επιλέξει να υποβάλει αίτηση για άδεια εγκατάστασης, η αίτηση για άδεια εγκατάστασης, η εγκεκριμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τα σχετικά παραρτήματα, ένα σχέδιο της απόφασης εγκατάστασης της Δανικής Υπηρεσίας Ενέργειας και το σημείωμα διαβούλευσης από την ολοκληρωμένη δημόσια διαβούλευση της έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων πρέπει να υποβληθούν για δημόσιες διαβουλεύσεις διάρκειας οκτώ εβδομάδων.

Η διαβούλευση αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου.