Ο ιταλικός ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας ERG SpA εξασφάλισε την έγκριση της Κομισιόν για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών πάρκων 317 MW στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πρώτη του επένδυση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σύμφωνα με το renewablesnow, ηΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι η συναλλαγή, με την οποία η ERG πρόκειται να αποκτήσει το 75% του χαρτοφυλακίου από την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Apex Clean Energy, «δεν θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, δεδομένου του περιορισμένου αντίκτυπου στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο».

Όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, η ERG θα καταβάλει 270 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (250,7 εκατ. ευρώ) για να αποκτήσει τον έλεγχο της επιχείρησης, η οποία κατέχει το αιολικό περιουσιακό στοιχείο Great Pathfinder Wind 224,4 MW στην Αϊόβα και τη μονάδα συνεχούς ρεύματος Mulligan Solar 92,4 MW στο Ιλινόις.

Η Apex, που είναι σήμερα ο μοναδικός ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου, θα κατέχει το υπόλοιπο 25% των μετοχών και θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Τόσο η Great Pathfinder Wind όσο και η Mulligan Solar λειτουργούν και παράγουν έσοδα βάσει μακροπρόθεσμων συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με εταιρικές οντότητες, οι οποίες συγκαταλέγονται σε μια ομάδα μερών που πρέπει να συναινέσουν στη συμφωνία.