Ο αμερικανικός γίγαντας της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com Inc δεσμεύτηκε να αγοράσει ενέργεια από ένα ηλιακό πάρκο 125 MW που μόλις ανέλαβε η Vena Energy της Σιγκαπούρης στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για το ηλιακό πάρκο Wandoan South υποστηρίζει τον στόχο της Amazon να τροφοδοτεί τις δραστηριότητές της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2025. Η Vena Energy, εταιρεία χαρτοφυλακίου της Global Infrastructure Partners, ανακοίνωσε τη συμφωνία την Τετάρτη μαζί με τα νέα για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του ηλιακού πάρκου.

Το πάρκο Wandoan South, που βρίσκεται στο Woleebee, στην περιοχή Western Downs του Queensland, είναι εξοπλισμένο με πάνω από 250.000 πάνελ και αναμένεται να παράγει ενέργεια ίση με την ετήσια ζήτηση πάνω από 60.000 αυστραλιανών σπιτιών. Τώρα ονομάζεται Amazon Solar Farm και αποτελεί το αρχικό στάδιο ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος με έως και 650 MW προτεινόμενης ηλιακής παραγωγικής ικανότητας και 450 MW εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας.

Σύμφωνα με το Renewables now, το καλοκαίρι του 2022, η Vena έθεσε σε λειτουργία την μπαταρία Wandoan South των 100 MW/150 MWh στο πλαίσιο του έργου.