«Ολοκληρώθηκε μια εντατική και ενδιαφέρουσα αποστολή στη Νορβηγία για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα και την εφοδιαστική τους αλυσίδα», αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ σε ανάρτησή της στο LinkedIn, σχετικά με την επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Η ανάρτηση της ΕΛΕΤΑΕΝ στο LinkedIn:

«Ευχαριστούμε τη Norwegian Offshore Wind για τη φιλοξενία και το πρόγραμμα με επιχειρηματικές συναντήσεις και επισκέψεις που διοργάνωσε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης μας στο Όσλο, το Haugesund και το Stavanger.

Στην αποστολή της ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχαν στελέχη και εκπρόσωποι από Hellenic Hydrocarbons and Energy Resources Management Company (HEREMA S.A.), PPC Renewables – ΔΕΗ Ανανεώσιμες, HELLENiQ ENERGY Renewables, Rokas Iberdrola, ENTEKA, FARIA Renewables S.A., iWind Renewables SA, Watson Farley & Williams, ETME, FLOATMAST LTD.

Εκτός από τις Νορβηγικές επιχειρήσεις που συναντήσαμε, είχαμε συνομιλίες με εκπροσώπους του Norwegian Ministry of Energy, της NVE (που είναι ο Νορβηγικός οργανισμός, αντίστοιχος της ΕΔΕΥΕΠ) και του KARMSUND HAVN (Karmsund Port Authority) και ειδική παρουσίαση για το Marine Energy Test Centre (METCentre) της Νορβηγίας.

Επισκεφθήκαμε επίσης τις εγκαταστάσεις του Aibel Haugesund Yard όπου τα στελέχη και το προσωπικό μας ξενάγησαν στους χώρους του ναυπηγείου και στον υπό κατασκευή υποσταθμό για το DoggerBank B, το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό στον κόσμο.

© LinkedIn ΕΛΕΤΑΕΝ

© LinkedIn ΕΛΕΤΑΕΝ

Ευχαριστούμε ειδικά τις εταιρείες Simonsen Vogt Wiig, DNV, Source Galileo Norge και Moreld Ocean Wind για τις συναντήσεις, και τη διάθεση των χώρων των γραφείων τους για συνεδρίες και παρουσιάσεις. Συναντήσεις έγιναν επίσης με τις νορβηγικές επιχειρήσεις Deep Wind Offshore, Gallager Parisco, Fred. Olsen Seawind, Vind AI, TGS Oslo, Vicinay Norther Europe, Geoprovider, Goodtech, Global Maritime, HydePoint και Havfram. Όλες οι παρουσιάσεις θα διανεμηθούν σύντομα στα μέλη.

Η επιχειρηματική αυτή αποστολή ήταν συνέχεια της επίσκεψης Νορβηγικών εταιρειών στην Ελλάδα το περασμένο Νοέμβριο που συμμετείχαν στο συνέδριο για την εφοδιαστική αλυσίδα στα ΥΑΠ, και υποστηρίχθηκε από το EEA Grants στο πλαίσιο του Προγράμματος «Business Innovation Greece» του Innovation Norway».

© LinkedIn ΕΛΕΤΑΕΝ

© LinkedIn ΕΛΕΤΑΕΝ