Η EDP Renewables North America (EDPR NA) ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του αιολικού πάρκου Sharp Hills των 297 MW στην καναδική επαρχία της Αλμπέρτα, ανακοίνωσε η μονάδα της EDP Renovaveis SA.

Σύμφωνα με το Renewables now, το αιολικό πάρκο, που βρίσκεται στο δήμο Special Areas κοντά στις κωμοπόλεις Sedalia και New Bridgen, θα λειτουργήσει στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την καναδική εταιρεία ενεργειακών υποδομών TC Energy Corp. Το συγκρότημα τροφοδοτείται από 67 ανεμογεννήτριες V150 ισχύος 4,5 MW και 4,3 MW η καθεμία από τη δανική Vestas Wind Systems.

Το έργο αντιπροσωπεύει επένδυση άνω των 600 εκατ. CAD (445,4 εκατ. USD/408,4 εκατ. EUR). Ήταν μεταξύ των επιτυχημένων συστημάτων που αναδείχθηκαν σε διαγωνισμό για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον Καναδά, γεγονός που επέτρεψε στον κατασκευαστή να υπογράψει συμφωνία υποστήριξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RESA) με τον Διαχειριστή Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Αλμπέρτα (AESO) το 2017.

Η φάση κατασκευής του Sharp Hills άνοιξε περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, σημείωσε η EDPR NA. Το αιολικό πάρκο είναι η τρίτη τοποθεσία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας στον Καναδά, όπου διαθέτει 427 MW λειτουργικής ισχύος.