Ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες μεταξύ της Qcells και της Microsoft. Η νοτιοκορεατική Qcells ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει τον τεχνολογικό κολοσσό με 12 γιγαβάτ ηλιακών πάνελ αμερικανικής κατασκευής έως το 2032.

Η συμφωνία κλειδώνει σημαντική και σταθερή ζήτηση για τα πάνελ που θα κατασκευάσει η Qcells στο νέο της εργοστάσιο στη Τζόρτζια, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τη Microsoft, η οποία αναζητούσε έναν αξιόπιστο πάροχο πάνελ για να μειώσει τους κινδύνους της εφοδιαστικής αλυσίδας, η συμφωνία θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της να τροφοδοτεί τις δραστηριότητές της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2025.

«Πώς μπορούμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους σε ένα τέτοιο περιβάλλον, καθώς βλέπουμε άλλους να έρχονται και να κάνουν το ίδιο πράγμα;» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Bobby Hollis, αντιπρόεδρος της Microsoft για την ενέργεια. «Πρέπει πραγματικά να αναλάβουμε τα πράγματα με έναν πολύ στρατηγικό και μελετημένο τρόπο».

Η Microsoft θα αυξήσει τη συνολική της δέσμευση σε 12 GW

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για πρώτη φορά σε μια σύμβαση 2,5 γιγαβάτ πριν από ένα χρόνο. Μέσω αυτής της διευρυμένης συμφωνίας, η Microsoft θα αυξήσει τη συνολική της δέσμευση σε 12 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 1,8 εκατομμύρια σπίτια, δήλωσαν οι εταιρείες.

Η Qcells δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Microsoft θα τη βοηθήσει να δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ανταγωνιστεί την Κίνα. Η εταιρεία θα παράγει ράβδους πυριτίου, πλακίδια και κυψέλες, καθώς και τις ίδιες τις μονάδες.

Επί του παρόντος, τα περισσότερα πάνελ που συναρμολογούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν εξαρτήματα που κατασκευάζονται στην Ασία, όπου οι τιμές έχουν καταγράψει απότομη πτώση το τελευταίο έτος. Τα κίνητρα που περιλαμβάνονται στο νόμο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού επιδιώκουν να ενισχύσουν την αμερικανική παραγωγή εξαρτημάτων καθαρής ενέργειας, ώστε να μειωθεί αυτή η εξάρτηση από προϊόντα που παράγονται στο εξωτερικό.

«Είμαστε οι μόνοι που πραγματικά δημιουργούμε την πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού. Και αυτό χάρη στη συνεργασία που έχουμε με τη Microsoft», δήλωσε ο Jihyun Kim, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Qcells, ενός τμήματος της Hanwha Solutions Corp.