Καθυστερήσεις και κωλύματα παρουσιάζει η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65, έως την Εγνατία Οδό. Το έργο έπρεπε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να παραδοθεί το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο χθες παραδόθηκαν τα πρώτα 25 χλμ., από Τρίκαλα έως Καλαμπάκα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης τα υπόλοιπα 46 χλμ. του έργου αναμένεται να ολοκληρωθούν με γνώμονα το καλύτερο σενάριο (που δεν θα εμπεριέχει εκπλήξεις) τέλη του 2025. Το βασικό πρόβλημα στο βόρειο κομμάτι είναι ότι το Δημόσιο δεν έχει ολοκληρώσει κρίσιμα τμήματα των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία να αναγκάζεται να μισθώνει ή να αγοράζει η ίδια τη γη, για να προχωρήσει τις εργασίες έως ότου ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση. Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρή, καθώς είναι δεδομένο ότι ο κατασκευαστής θα αναζητήσει αποζημιώσεις από το Δημόσιο για τις καθυστερήσεις αυτές, όπως συνέβη σε όλα τα έργα παραχώρησης. Το ίδιο συνέβη και στην Ιόνια Οδό… Ο δρόμος ολοκληρώθηκε το 2018 και τα Δικαστήρια απαλλοτριώσεων το 2020.