Ο διαχειριστής αγωγών και τερματικών σταθμών Kinder Morgan επαναβεβαίωσε, την Τετάρτη τις ετήσιες προοπτικές κερδών του και δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί σημαντικά μεταξύ τώρα και του 2030, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται περίπου 79.000 μίλια αγωγών, δήλωσε ότι ποντάρει στην αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως λόγω της ζήτησης από τα νέα και επεκτεινόμενα κέντρα δεδομένων, ειδικά αυτά που απαιτούνται για την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Kinder Morgan με έδρα το Χιούστον του Τέξας είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι συνεχίζει να έχει ανοδικές προοπτικές για τη ζήτηση φυσικού αερίου λόγω της ζήτησης από τις εγκαταστάσεις εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου και των αυξημένων εξαγωγών από το Μεξικό.

Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που οι τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 20,4% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Η αύξηση της ζήτησης ΑΙ ανά διαχείριση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 7-16 bcf/d έως το 2030 προσθέτοντας έναν ακόμη μοχλό ανάπτυξης παράλληλα με τις αμερικανικές εξαγωγές LNG» αναφέρει ο Stephen Ellis, αναλυτής της Morningstar.

Η εταιρεία επαναβεβαίωσε την πρόβλεψη κερδών της για το 2024 στα 1,22 δολάρια ανά μετοχή, την οποία είχε αυξήσει τον Ιανουάριο για να αντικατοπτρίζει την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων STX Midstream της NextEra Energy Partners.

Η Kinder Morgan πέτυχε επίσης τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, υποβοηθούμενη από τους υψηλότερους όγκους στον τομέα των αγωγών φυσικού αερίου.

Ο τομέας των αγωγών φυσικού αερίου είδε ώθηση από τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους που πραγματοποιήθηκαν στα περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης της εταιρείας και τους υψηλότερους όγκους στα συστήματα συλλογής της, με πρόσθετη ώθηση από την εξαγορά της STX Midstream, ανέφερε.

Τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη από τον τομέα των αγωγών φυσικού αερίου της εταιρείας ανήλθαν σε 1,52 δισ. δολάρια, έναντι 1,43 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η Kinder Morgan ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 34 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG, και ενέκρινε αύξηση 2% στο τριμηνιαίο μέρισμα.