Δεν γνωρίζουμε αν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει στην Κρήτη με το χερσαίο δίκτυο υψηλής τάσης που πρέπει να φτιάχνει ο ΑΔΜΗΕ ώστε να τροφοδοτηθεί με ρεύμα το νησί μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Αττική. Υποθέτουμε πως δεν διαβάζουν μόνο τις ανακοινώσεις του ΑΔΜΗΕ περί δολιοφθορών, αλλά έχουν στο μυαλό τους την εμπειρία από ατέρμονες εργολαβίες! Για να αξιοποιήσει η Κρήτη την ηλεκτρική διασύνδεση πρέπει ο ΑΔΜΗΕ να εγκαταστήσει περίπου 270 πυλώνες υψηλής τάσης στο νησί.

Ήδη οι δημοτικές αρχές Αποκορώνου και Χανίων μιλούν για «περιβαλλοντικό έγκλημα» και υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση πως ενέταξε τα Λευκά Όρη στα «Απάτητα Βουνά» ώστε να μη μπουν ανεμογεννήτριες και τώρα θα γεμίσουν με πυλώνες… Και οι αντιδράσεις στην Κρήτη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι τοπικοί παράγοντες της Κρήτης ζητούν υπογειοποίηση του δικτύου. Ο ΑΔΜΗΕ υπόσχεται πως η διασύνδεση θα «ηλεκτριστεί» στην ώρα της, αλλά δε γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει, ειδικά αν δεν υπάρχει δίκτυο!

Στην Πελοπόννησο αντιδρούν για τα αιολικά σε βουνά (που δεν βαπτίστηκαν «Απάτητα» όπως στα Τρίκαλα και στην Κρήτη!), στην Ήπειρο έχουν ξεσηκωθεί για τη σχεδιαζόμενη εξόρυξη της Energean στην παραχώρηση των Ιωαννίνων, στο Ιόνιο ξιφουλκούν κατά τον υπεράκτιων αιολικών. Ασχολείται κάποιος σοβαρά με την ενημέρωση και τη διαχείριση αυτών των καταστάσεων;