Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα. Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι πολίτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους (δηλαδή air condition, ηλεκτρικά καλοριφέρ, ηλεκτρικές σόμπες, κ.ά.). Να σημειωθεί ότι είχε είχε δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λόγω της χαμηλής συμμετοχής.

Οι αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση είναι κοντά στο επίπεδο των 390.000. Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων πρόκειται για έναν «αδύναμο» αριθμό, δεδομένου πως οι δυνητικά δικαιούχοι της επιδότησης είναι περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης η οποία θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχό τους.

Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (κλικ εδώ).

Βήμα-βήμα η υποβολή αιτήσεων

  • Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα myAADE.
  • Πληκτρολογεί τον αριθμό παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας.
  • Συμπληρώνει τα τετραγωνικά της κατοικίας.
  • Επιλέγει αν είναι ο ιδιοκτήτης, ο μισθωτής ή αν φιλοξενείται στο ακίνητο και προσθέτει τα στοίχεία που του ζητούνται, όπως π.χ. το ΑΦΜ του εκμισθωτή.
  • Τέλος, συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την οριστική υποβολή της αίτησης και αμέσως ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αν η δήλωσή του έγινε «αποδεκτή» ή αν «απορρίφθηκε», καθώς και τους λόγους της μη έγκρισης.