Η επιτάχυνση των εργασιών για το έργο του αγωγού Ιονίου-Αδριατικής (IAP), δηλαδή τον κάθετο άξονα που θα συνδέει τον αγωγό ΤΑΡ με το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Κροατία, είναι απαραίτητη, δήλωσε ο υφυπουργός του υπουργείου Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Κροατίας, Ίβο Μίλατιτς κατά τη διάρκεια της 10ης Υπουργικής Συνάντησης του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και της 2ης Υπουργικής Συνάντησης του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Πράσινης Ενέργειας, αναφέρει η Trend.

«Κατά τους επόμενους μήνες, πρέπει να επιταχύνουμε τις εργασίες με τους εταίρους μας, ιδίως την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για την πρωτοβουλία IAP», δήλωσε.

Ο Μίλατιτς δήλωσε ότι η Κροατία εκτιμά ιδιαίτερα τη μεγάλη υποστήριξη που παρέχει η Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR) στο πλαίσιο αυτό.

«Η βοήθεια που προσφέρθηκε ήταν κρίσιμη για να φτάσει το έργο στο σημερινό στάδιο προετοιμασίας. Με την ισχυρή συμβολή του Αζερμπαϊτζάν, ελπίζουμε να βελτιώσουμε τα έργα διανομής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, παρέχοντας μια πρόσθετη πηγή φυσικού αερίου από τα σύνορα της ΕΕ προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανανεώνοντας έτσι τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων εθνών», πρόσθεσε.

Η 10η υπουργική συνάντηση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και η 2η υπουργική συνάντηση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Πράσινης Ενέργειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μπακού. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 23 χωρών, 6 διεθνών οργανισμών και 44 εταιρειών, καθώς και υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι από το Αζερμπαϊτζάν και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.