Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025, ο ΔΕΣΦΑ φιλοξένησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Τεχνικό Κέντρο Εκπαίδευσης για ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου GreenVOCnet. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτησή της στο LinkedIn, «με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη πράσινη μετάβαση, το σεμινάριο αποσκοπούσε στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων εκπαιδευτών και καθηγητών σε σύγχρονες πράσινες τεχνολογίες, όπως το Πράσινο Υδρογόνο και οι Αντλίες Θερμότητας».
Ο ΔΕΣΦΑ συμπλήρωσε λέγοντας πως «το έργο GreenVOCnet, στο οποίο συμμετέχουν η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σλοβακία, εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Δράσης για το Κλίμα της Γερμανίας».
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και η συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ
«Η διαρκής συνεργασία του ΔΕΣΦΑ με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ενισχύει τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα», αναφέρεται επίσης στην ανάρτηση.
Επισημαίνεται πως το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ιδρυθέν το 1924, το Επιμελητήριο προάγει τη διμερή επιχειρηματική συνεργασία, παρέχοντας πληθώρα υπηρεσιών προς ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις, όπως επιχειρηματικές αποστολές, εκδηλώσεις δικτύωσης, συμβουλευτική υποστήριξη και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Μέσω των δράσεών του, το Επιμελητήριο συμβάλλει ενεργά στη διάδοση τεχνογνωσίας, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπλέον, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συμμετέχει ενεργά σε έργα που αφορούν την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή καινοτομία και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Μέσω συνεργασιών με ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς, ενισχύει τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.
Διαβάστε ακόμη