Η BP ανακοίνωσε αλλαγές στην ηγεσία της, με την επικεφαλής φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, Άνια-Ίζαμπελ Ντότσενρατ, να αποχωρεί μετά από μόλις δύο χρόνια και την επικεφαλής καινοτομίας και τεχνολογίας, Λι-Άν Ράσελ, να αποχωρεί επίσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάρεϊ Όκινκλος ανακοίνωσε παράλληλα σχέδια για απλοποίηση της διοικητικής δομής της εταιρείας, μειώνοντας τον αριθμό των μελών της εκτελεστικής ηγεσίας σε 10 άτομα από 12, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ντότσενρατ θα αντικατασταθεί από τον βετεράνο της BP, Γουίλιαμ Λιν, ενώ η Ράσελ θα αντικατασταθεί από τον νυν διευθυντή προσωπικού του CEO της εταιρείας Μάρεϊ Αουχίνκλος, Emeka Emembolu. Ο Όκινκλος δήλωσε ότι η στρατηγική της BP δεν έχει αλλάξει, αλλά η εταιρεία πρέπει να λειτουργήσει με πιο απλούς μηχανισμούς διοίκησης.

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω αμφιβολιών των επενδυτών για τη μετάβαση της BP στην πράσινη ενέργεια. Ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Biraj Borkhataria, δήλωσε ότι η BP θα μπορούσε να μιμηθεί την ανταγωνίστρια Shell παρουσιάζοντας στους επενδυτές το κόστος εξοικονόμησης αυτής της αναδιοργάνωσης. Ο αναλυτής της Jefferies, Giacomo Romeo, δήλωσε ότι θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερες αλλαγές στη στρατηγική για τις επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς η εταιρεία επιδιώκει μια πιο “πραγματική προσέγγιση” στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Η μετοχή της BP σημείωσε πτώση άνω του 1,5% μετά την ανακοίνωση των αλλαγών.