Η Leeward Renewable Energy ανακοίνωσε ότι συνήψε δύο συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) ισχύος 200 MW η καθεμία με τη Microsoft Corp. για την ενέργεια που παράγεται από τη Morrow Lake Solar στην κομητεία Frio του Τέξας και την Cradle Solar στην κομητεία Brazoria του Τέξας, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η Microsoft, η οποία διαθέτει πάνω από 200 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, αναφέρει ότι έχει στόχο να καλύψει το 100% των ενεργειακών αυτών αναγκών με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025 και σχεδιάζει να είναι αρνητική ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2030. Στην έκθεσή της για το 2022 Solar Means Business, η Solar Energy Industries Association κατέταξε τη Microsoft στην πέμπτη θέση του καταλόγου των εταιρικών αγοραστών ηλιακής ενέργειας, μαζί με τις Meta, Apple, Amazon και Walmart ως ηγέτες.

Το έργο Morrow Lake βρίσκεται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη και η κατασκευή της Cradle Solar προγραμματίζεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο. Καθένα από αυτά έχει δημιουργήσει περίπου 300 θέσεις εργασίας στον τομέα της κατασκευής. Η εγκατάσταση Morrow Lake Solar αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ενώ η ολοκλήρωση του Cradle Solar αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Και τα δύο έργα υποστηρίζουν κοινοτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, βοηθώντας στη δημιουργία ενός κέντρου γεωργικής κατάρτισης νέων και κάνοντας δωρεές σε τοπικές εκδηλώσεις,

Η Leeward Renewable Energy αναφέρει ότι σήμερα κατέχει και λειτουργεί ένα χαρτοφυλάκιο 3 GW από 31 αιολικές, ηλιακές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στις Η.Π.Α. Αποτελεί εταιρεία χαρτοφυλακίου της OMERS Infrastructure, ενός επενδυτικού βραχίονα της OMERS, ενός από τα μεγαλύτερα καθορισμένα συνταξιοδοτικά προγράμματα στον Καναδά, με 127,4 δισεκατομμύρια καναδικά δολάρια καθαρού ενεργητικού στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023.