Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία TotalEnergies ανακοίνωσε την Πέμπτη συμφωνία για την προμήθεια της Sembcorp Industries της Σιγκαπούρης με έως και 0,8 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ετησίως (Mtpa) για 16 χρόνια, από το 2027 και μετά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η συμφωνία περιλαμβάνει την παράδοση έως και 0,8 εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ετησίως (Mtpa) για διάρκεια δεκαέξι ετών, αρχής γενομένης το 2027. Το ΥΦΑ θα προέλθει από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της TotalEnergies. Η νέα αυτή συμφωνία προστίθεται στην τρέχουσα SPA των εταιρειών, η οποία διαρκεί έως το 2029.

«Με την προμήθεια αυτού του πρόσθετου εφοδιασμού της Σιγκαπούρης με ΥΦΑ, η TotalEnergies συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στους στόχους της για την απαλλαγή από τον άνθρακα. Η συμφωνία αυτή αντανακλά επίσης τη δέσμευση της TotalEnergies να υποστηρίζει τους πελάτες της στη μετάβασή τους σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα», αναφέρει η εταιρεία.

Στο 12% το μερίδιο αγοράς LNG της TotalEnergies

Η TotalEnergies είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο με μερίδιο αγοράς περίπου 12% και παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο περίπου 50 Mt/y χάρη στα συμφέροντά της σε εγκαταστάσεις υγροποίησης σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Φιλοδοξία της TotalEnergies είναι να αυξήσει την παραγωγή και τις μακροπρόθεσμες αγορές ΥΦΑ κατά 50% έως το 2030, συνεχίζοντας παράλληλα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την εξάλειψη των εκπομπών μεθανίου που σχετίζονται με την αλυσίδα αξίας του φυσικού αερίου. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τοπικούς εταίρους για την προώθηση της μετάβασης από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο.