Οι συνομιλίες που σχετίζονται με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των χημικών κλάδων της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) και της αυστριακής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV έχουν βαλτώσει τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν οι Financial Times την Παρασκευή.

Τα μέρη σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις για να διευθετήσουν μια σειρά διαφωνιών, στις οποίες περιλαμβάνεται το όνομα της συγχωνευμένης μονάδας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Είναι ακόμη πιθανό οι συνομιλίες να συνεχιστούν και να επιτευχθεί τελικά συμφωνία, ανέφεραν οι FT.

«Βρισκόμαστε σε συνεχείς και ανοικτές διαπραγματεύσεις και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω», ανέφερε η OMV σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

Η ADNOC αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Reuters ανέφερε προηγουμένως ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία σύγκρουσης μεταξύ των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης για εγγυήσεις θέσεων εργασίας στην Αυστρία, της απαίτησης για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Βιέννης και ενός αυστριακού προέδρου της νέας εταιρείας.

Τον περασμένο Ιούλιο, η OMV ξεκίνησε συνομιλίες για τη συγχώνευση του ομίλου πετροχημικών Borealis – που ανήκει στην OMV και την ADNOC σε ποσοστό 75:25 – και της εισηγμένης στο Άμπου Ντάμπι Borouge , η οποία ανήκει κατά 54:36 στην ADNOC και την Borealis.