Δυναμικό παρών έδωσε η LAVA, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στην Αγροτική Έκθεση AGROTICA, με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για τις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει στον σύγχρονο καλλιεργητή, συνδυάζοντας τη δύναμη της φύσης με την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα απόδοσης.

Η Αγροτική Έκθεση AGROTICA, είναι η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στον αγροτο-οικονομικό τομέα στη χώρα και µία από τις σημαντικότερες εκθεσιακές διοργανώσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στις 1- 4 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στο περίπτερο της LAVA παρουσιάστηκε το προϊόν agroLAVA ως υπόστρωμα υδροπονικών καλλιεργειών και ως βελτιωτικό εδαφών σε θερμοκήπια και ανοιχτές εκτάσεις. Το agroLAVA έχει πιστοποιηθεί με το Ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα Ecolabel, ενώ η ανάπτυξη και η συσκευασία του έχει γίνει σύμφωνα με προδιαγραφές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Λευτέρης Χριστοφοράκης, Διευθυντής Δραστηριότητας Αδρανών & LAVA, δήλωσε σχετικά: «Στην LAVA αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις προστιθέμενης αξίας για τις κατασκευές, τη γεωργία, τα γεωτεχνικά έργα και τη βιομηχανία. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας τον άνθρωπο και την αειφορία, διαθέτουμε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον που απαντούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας. Η συμμετοχή μας στην AGROTICA μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε άμεση επαφή με το αγροτικό κοινό, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του και να προσφέρουμε στοχευμένες και ποιοτικές προτάσεις».
Η AGROTICA αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για την αγροτική οικονομία στη χώρα και είναι κομβικό σημείο συνάντησης και δικτύωσης για τον γεωργικό κλάδο. Περισσότεροι από 2.000 εκθέτες συμμετέχουν στην ηγετική αυτή κλαδική έκθεση και τουλάχιστον 150.000 επισκέπτες δίνουν σταθερά το παρών σε κάθε διοργάνωση. Ειδικότερα η φετινή, 30η διοργάνωση ήταν μία από τις σημαντικότερες του θεσμού καθώς είχε επετειακό χαρακτήρα.

ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική ΑΕ

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική ΑΕ ανήκει στον Όμιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Holcim. Με βασική δραστηριότητα την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία ελαφρόπετρας, η εταιρία έχει παρουσία από το 1952 στον κλάδο των βιομηχανικών ορυκτών. Διαθέτει λατομικές εγκαταστάσεις ελαφρόπετρας στο Γυαλί Νισύρου, γύψου στο Αλτσί Κρήτης, ποζολάνης και πυριτικού ορυκτού στη Μήλο.

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.