Η Talos Energy, εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την ιδιωτική QuarterNorth Energy σε μια συμφωνία ύψους 1,29 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές για να ενισχύσει την παρουσία της στο Μεξικό.

Η QuarterNorth είναι μια ιδιωτική εταιρεία έρευνας και παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ με ιδιοκτησία σε έξι μεγάλα πεδία. Η Talos αναμένει ότι η εξαγορά θα βελτιώσει το βασικό ποσοστό πτώσης κατά περίπου 20%., όπως μετέδωσε το Reuters. Η QuarterNorth Energy θα λάβει περίπου 24,8 εκατομμύρια μετοχές της Talos και περίπου 965 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Περισσότερες από δώδεκα εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Chevron και της Repsol, είχαν εγκαταλείψει πέρυσι τις υπεράκτιες περιοχές εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μεξικό μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα. Μόνο λιγοστές εταιρείες είχαν κάνει σημαντικά ευρήματα στις περιοχές αυτές, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η Talos.

Η Talos με έδρα το Χιούστον δήλωσε ότι η εξαγορά θα προσθέσει περίπου 30 χιλιάδες βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (Mboe/d) για ολόκληρο το τρέχον έτος και θα προσθέσει περίπου 69 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (MMBoe) σε αποδεδειγμένα αποθέματα.

Η Talos Energy μαζί με την Grupo Carso κατέχουν το 17,4% της Zama, ένα μεξικανικό έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού με ακαθάριστους ανακτήσιμους πόρους που εκτιμώνται σε 735 εκατομμύρια βαρέλια, το οποίο μπορεί να παράγει έως και 190.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) μεσαίου αργού και συναφούς αερίου.

«Η προσθήκη του αλληλεπικαλυπτόμενου χαρτοφυλακίου βαθιών υδάτων της QuarterNorth με την πολύτιμη λειτουργική υποδομή θα αυξήσει το επιχειρησιακό εύρος και το προφίλ παραγωγής της Talos, ενισχύοντας παράλληλα τα περιθώρια κέρδους και τις ταμειακές ροές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Talos,Τίμοθι Σ. Ντάνκαν.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ετήσιες συνέργειες ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.