Η μέγα-βιομηχανική μονάδα της Tesla στην Σανγκάη, η πρώτη που λειτουργεί εκτός των ΗΠΑ παρέδωσε 947.000 οχήματα το 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην ετήσια αναφορά της για την παραγωγή, αλλά και για τις παραδόσεις οχημάτων κατά την προηγούμενη χρονιά.

Η ετήσια αύξηση καταγράφεται στο 33%, σύμφωνα με την εταιρεία για το 2023, που πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο της Σανγκάης παρέδωσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των 1,8 και πλέον εκατομμυρίων οχημάτων που παρέδωσε παγκοσμίως η Tesla την προηγούμενη χρονιά. Το 2023, η μέγα-βιομηχανική μονάδα της Tesla στην Σανγκάη παρέδωσε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά.

Η αναφερόμενη εργοστασιακή μονάδα μπορεί να παράγει ένα αυτοκίνητο σε χρόνο μικρότερο των 40 δευτερολέπτων, με τη χρήση εξαρτημάτων που παράγονται στην Σανγκάη να ξεπερνάει το 95%.

Οι συγκεκριμένες επιδόσεις έρχονται μετά από σειρά προβλημάτων για την Tesla τους τελευταίους μήνες του 2023, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης 2 εκατ. αυτοκινήτων λόγων προβλημάτων στη λειτουργία Autopilot.