Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής φωτοβολταϊκών μετατροπέων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνων για συμβάσεις προμήθειας και υπηρεσιών για ένα νέο έργο Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας, BESS με την Nofar Energy. Το έργο θα κατασκευαστεί στο Stendal της Σάτσχεν-Άνχαλ της Γερμανίας και θα αξιοποιήσει το τελευταίο BESS της Sungrow, το PowerTitan2.0, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην εκδήλωση “Power Up Your Future – Sungrow PowerTitan2.0 Experience Day” στις 7 Μαρτίου 2024, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Το καινοτόμο σύστημα της Sungrow αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού του συναρπαστικού εγχειρήματος, το οποίο θα παρέχει αποθήκευση ενέργειας έως και 230MWh. Το υγρόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) PowerTitan2.0 θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη Γερμανία, με το σύστημα να ενσωματώνει απρόσκοπτα το Σύστημα Μετατροπής Ισχύος (PCS) 2,5MW και την μπαταρία 5MWh σε ένα κοντέινερ μόνο 20 ποδιών. Η πρωτοποριακή του τεχνολογία δεν βελτιώνει μόνο την αποδοτικότητα και την ασφάλεια, αλλά μειώνει επίσης σημαντικά τόσο το κόστος κεφαλαιακών δαπανών (CAPEX) όσο και το λειτουργικό κόστος (OPEX).

Η ανάπτυξη έργων ESS στην Ευρώπη βρίσκεται σε ταχύτατους ρυθμούς. Σύμφωνα με την S&P Global Commodity Insights, προβλέπεται η εγκατάσταση άνω των 140 GW μεταξύ 2024 και 2030. Η Γερμανία έχει δεσμευθεί για την ενεργειακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο την παραγωγή ενέργειας κατά 80% από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030{1}. Τα έργα ESS αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου, παρέχοντας πιο αποτελεσματική χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σταθερότητα δικτύου.

«Αυτό το έργο αποτελεί ακόμα έναν σημαντικό ορόσημο για τη Sungrow καθώς επιμένουμε στην παροχή υπερσύγχρονων ενεργειακών λύσεων», δήλωσε ο κ. Tzvi Ben David, Διευθυντής Χώρας της Sungrow. «Η μακροχρόνια συνεργασία μας με την Nofar Energy υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στην προώθηση καθαρών και αξιόπιστων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Η συνεργατική συνέργεια με τους συναδέλφους μας στην Ευρώπη όχι μόνο ενισχύει το δίκτυο υποστήριξής μας αλλά προσφέρει επίσης ισχυρές λύσεις για διεθνή έργα όπως αυτό στο Stendal της Γερμανίας.»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Sungrow και εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα της Sungrow για τις αφοσιωμένες προσπάθειές της στη διευκόλυνση αυτής της συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση του δικτύου προμηθευτών της εταιρείας

«Η Nofar Energy νιώθει ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Sungrow και εκφράζει τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες της στην ομάδα της Sungrow για τις επίμονες προσπάθειές της που διευκόλυναν αυτή τη συνεργασία. Η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση του δικτύου προμηθευτών της εταιρείας μας, ιδιαίτερα στον τομέα των Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας (BESS). Αυτή η σημαντική συμφωνία αγοράς υπογραμμίζει τη συνεχή πορεία ανάπτυξής μας, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες αναφορές μας. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε ξεκινήσει και θέσει σε λειτουργία με επιτυχία πάνω από 1 GW ηλιακών έργων σε έξι διαφορετικές χώρες, απολαμβάνοντας εντυπωσιακές αποδόσεις. Επιπλέον, η Nofar Energy κατέχει σημαντική θέση στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, διαθέτοντας 1,1 GWh σε λειτουργία και υπό κατασκευή, με συνολικό χαρτοφυλάκιο αποθήκευσης 7,5 GWh. Καθώς προχωράμε, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διατήρηση της επιταχυνόμενης δυναμικής ανάπτυξής μας, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία μας στα BESS για να οδηγήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Nofar Energy, Ofer Yannay.

Η σειρά συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan σημείωσε εντυπωσιακές αποστολές το 2023, ξεπερνώντας τα 10,5 GWh παγκοσμίως. Η πρόσφατη προσθήκη του PowerTitan2.0 δεν αντικαθιστά το PowerTitan1.0, αλλά μάλλον προσφέρει μια πρόσθετη λύση, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Sungrow στον καινοτόμο σχεδιασμό σε διάφορες τεχνολογίες. Αυτό ενισχύει τη διαφορετικότητα και την ευελιξία των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μας, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες διαφορετικών σεναρίων.

Διαβάστε ακόμη