Η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού και κηπουρικής, Leroy Merlin σύναψε συμφωνία με τη δανική Better Energy για την προμήθεια ηλιακής ενέργειας για τις δραστηριότητές της στην Πολωνία, σύμφωνα με το renewables.now.

Η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) θα παρέχει στη Leroy Merlin 14 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε πρόσφατα η δανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η προμήθεια θα είναι ίση με την ετήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 7.000 πολωνικών κατοικιών και θα καλύψει περίπου το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Leroy Merlin στην Πολωνία.

Το PPA έχει διάρκεια 10 ετών και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025. Είναι η πρώτη τέτοια συμφωνία για τη Leroy Merlin στην Πολωνία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Πολωνία, Krzysztof Kordulewski.

Η Better Energy θα εκπληρώσει τη δέσμευσή της βάσει της συμφωνίας με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταϊκό (Φ/Β) πάρκο της στο Chelmno, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η Leroy Merlin επεξεργάζεται πρόγραμμα για τη μείωση της ενεργειακής της κατανάλωσης και την προσθήκη δυναμικότητας ανανεώσιμης ενέργειας. Στόχος της είναι να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε όλες τις δραστηριότητές της και την αλυσίδα αξίας της κατά 50% το 2035 από τα επίπεδα του 2022.