Ο βραχίονας παραγωγής της Octopus Energy δήλωσε την Παρασκευή ότι επενδύει στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Lintas Green Energy για να επιταχύνει την ανάπτυξη της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ταμείο Sky της Octopus θα αποκτήσει μερίδιο 50% στην Lintas Green Energy, όπως ανέφερε. Η επένδυση θα συμβάλει στην κατασκευή νέων αιολικών και ηλιακών πάρκων, με στόχο την παραγωγή 1 γιγαβάτ ισχύος έως το 2030, η οποία είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει 370.000 γερμανικά σπίτια.

Η αξία της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκε, αλλά η Octopus δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα πρέπει επίσης να βοηθήσει την Lintas Green Energy να διαμορφώσει συμφωνίες προμήθειας ενέργειας για να επιτρέψει στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις να απεξαρτήσουν τις δραστηριότητές τους από τον άνθρακα.

Η Octopus δήλωσε ότι αυξάνει τη δραστηριότητά της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία, με σχέδια να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) στις υποδομές καθαρής ενέργειας της χώρας έως το 2027.