Σειρά επαφών είχε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Κάιρο.  «Η εμπιστοσύνη της ExxonMobil στο δυναμικό της Ελλάδας σε φυσικό αέριο, αποτελεί μεγάλη αιτία αισιοδοξίας για όλους μας», έγραψε στα social media μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο John Ardill.

Σε ανάρτησή της στο facebook η Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρει: «Σήμερα βρέθηκα στο Κάιρο για την #EGYPES2024. Συμμετείχα σε ένα εξαιρετικό πάνελ για την ενεργειακή ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El Molla, τον Υπουργό Ενέργειας του Λιβάνου Dr. Walid Fayad και τον Γενικό Γραμματέα του EMGF Osama Mobarez.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μου, ανέλυσα τους τρεις βασικούς πυλώνες, στους οποίους εδράζεται η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας:

  1. Κλιματική φιλοδοξία
  2. Ασφάλεια εφοδιασμού⁠
  3. Περιφερειακή συνεργασία

Η ανάρτηση Σδούκου στο linkedin

Σε ανάρτησή της στο linkedin η Αλεξάνδρα Σδούκου έγραψε: «Επιστροφή στο Κάιρο, αυτή τη φορά για την εμβληματική έκθεση και το συνέδριο #EGYPES2024.

Η ημέρα ξεκίνησε δυναμικά με μια υψηλού κύρους τελετή έναρξης, όπου η Α.Ε. Υπουργός El Mola έκανε μια εμπεριστατωμένη εισαγωγική παρουσίαση για την πρόοδο της Αιγύπτου στον τομέα της ενέργειας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με ένα διορατικό σχόλιο της Α.Ε. του Προέδρου El Sisi».

Όπως σημειώνει η υφυπουργός είχε «συνάντηση με τον Osama Mobarez, με επίκεντρο το πρόγραμμα του Φόρουμ για το 2024 και την ελληνική Προεδρία. Δεσμευτήκαμε και οι δύο να εργαστούμε από κοινού για να κάνουμε το 2024 μια χρονιά ορόσημο για το Φόρουμ!

Μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil για την παγκόσμια εξόρυξη, John Ardill και την ομάδα του, μαζί με τον Αριστοφάνη (Άρη) Στεφάτο της HEREMA. Η εμπιστοσύνη της ExxonMobil στο δυναμικό της Ελλάδας σε φυσικό αέριο, αποτελεί μεγάλη αιτία αισιοδοξίας για όλους μας. Μια φανταστική συζήτηση σε ένα φανταστικό πάνελ ανάμεσα σε μια εξαιρετική σύνθεση: Tarek El Molla, Dr. Walid Fayad, Osama Mobarez και Eleonor Kramarz ως συντονιστής. Η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων με μερικούς από τους πιο ενημερωμένους και έμπειρους ενεργειακούς παράγοντες της περιοχής είναι πάντα ικανοποιητική.  Επίσκεψη στο Pavillion της Energean, μαζί με τον Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Νικόλα Παπαγεωργίου, και μια θερμή συνομιλία με τον Μαθιό Ρήγα. Περήφανοι που έχουμε μια ελληνική εταιρεία με ισχυρή παρουσία στην Αίγυπτο.

Αυτή η δυναμική ημέρα στην EGYPES 2024 υπογράμμισε την κρίσιμη σημασία της συνεργασίας και της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας».