Η Ιταλία ανέθεσε έργα ισχύος 1.041 MW στη 13η έκδοση του προγράμματος δημοπρασιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έναντι στόχου 1.627 MW, ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η Gestore dei Servizi Energetici (GSE).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο μεγαλύτερος όγκος κατανεμήθηκε στην ομάδα Α για έργα 1 MW και άνω, στην οποία πέτυχαν 16 αιολικά και 62 ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 1.001 MW. Από το σύνολο αυτό, 357,2 MW προορίζονται για ηλιακά και 643,9 MW για αιολικές προτάσεις.

Στις κατηγορίες για έργα κάτω του 1 MW, επιλέχθηκαν σε τρεις ομάδες αιολικά, ηλιακά και υδροηλεκτρικά έργα με συνδυασμένη ισχύ 40 MW, σύμφωνα με το Renewables now.

Από την έναρξη του προγράμματος υποβολής προσφορών, η GSE έχει διαθέσει 7,3 GW για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δηλαδή το 91% της στοχευμένης δυναμικότητας των 8 GW που είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν διαθέσιμη από την κυβέρνηση ήδη από το 2019. Ο επόμενος διαγωνιστικός γύρος αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών και θα διαθέσει την υπόλοιπη διαθέσιμη δυναμικότητα, δήλωσε η GSE.