Η Avangrid (Iberdrola) συνήψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Amazon, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στις στρατηγικές των δύο εταιρειών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η PPA ανήκει στο αιολικό πάρκο Amazon Wind Farm Oregon – Leaning Juniper IIA, που βρίσκεται στην κομητεία Gilliam, το οποίο θα παρέχει στην Amazon 98,4 μεγαβάτ (MW) αιολικής ενέργειας.

Ο γενικός διευθυντής της Avangrid, Pedro Azagra, υπογράμμισε την ευθυγράμμιση των αξιών μεταξύ των δύο εταιρειών για την επιτάχυνση της μετάβασης προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην υποστήριξη των κλιματικών στόχων της Amazon, δημιουργώντας παράλληλα τοπικές θέσεις εργασίας και συνεισφορές στην κοινότητα.

Ο επικεφαλής της ενεργειακής στρατηγικής της Amazon, Abhishek Sharma, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το πρώτο έργο ανανεώσιμης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας στο Όρεγκον. Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια των ευρύτερων προσπαθειών της Amazon να επιτύχει τη χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2025, διατηρώντας την ιδιότητά της ως ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο αποτελείται από 40 ανεμογεννήτριες, αναμένεται να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία περίπου 22.800 κατοικιών ετησίως. Η φάση κατασκευής θα δημιουργήσει περίπου 200 θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, σύμφωνα με το Reve.

Η Avangrid σκοπεύει να επωφεληθεί από το νόμο περί μείωσης του πληθωρισμού για την επανεκκίνηση των υφιστάμενων αιολικών πάρκων, όπως το Leaning Juniper IIA, ώστε να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις για πιο αποδοτική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του τοπικού αντίκτυπου τέτοιων έργων κατά την επόμενη δεκαετία.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της κοινότητας, το πρόγραμμα κοινοτικής χορηγίας της Avangrid διευκόλυνε τις συνεισφορές στις τοπικές βιβλιοθήκες, τα νηπιαγωγεία και τους πυροσβέστες μέσω του αιολικού πάρκου. Με την επένδυση της Amazon, οι πρωτοβουλίες αυτές μπορούν να συνεχιστούν.

Επιπλέον, το έργο έχει ήδη συνεισφέρει περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια σε τοπικούς φόρους ακίνητης περιουσίας, υποστηρίζοντας δημόσιες υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση και η ασφάλεια.